KNA Lunteren

Slagwerkorkest

Het slagwerkorkest van KNA Lunteren bestaat uit circa 25 enthousiaste muzikanten onder leiding van dirigent Marco Onstenk. Elke week wordt er op dinsdagavond vanaf 19.30 uur gerepeteerd in verenigingsgebouw Euterpe. Er wordt dan voorbereid op deelname aan concerten en concoursen.
Door een goede mix van concerten en concoursen willen zij het publiek boeien en het muzikale niveau verder laten stijgen om zo tot de absolute top van slagwerkorkesten te blijven behoren.

Repertoire

Het repertoire bestaat uit originele slagwerkcomposities en arrangementen uiteenlopend van Händel tot Queen. Een greep uit de composities: ‘Tales of Imagination’, ‘Phantasm’ ,’ In Quinto Veritas’.
Enkele arrangementen: ‘Blue Rondo à la Turk’ van het Dave Brubeck kwartet, ‘Santorini ’ van de Griekse componist Yanni, ‘Shadowland’ uit de musical The Lion King.
In opdracht van het slagwerkorkest zijn o.a. de stukken ‘The Shannon’ door Ivo Weijmans en ‘Haiku’ door Jan Bosveld geschreven.

Ook zoekt het slagwerkorkest regelmatig uitdagingen door samen te werken met bekende spelers zoals saxofonist Hans Kuijt. Met deze saxofoonsolist is het prachtige driedelige muziekstuk ‘Concerto for Alto Saxophone and Percussion Orchestra’ en het werk ‘Years of Solitude’ van Piazolla gespeeld.
kna-lunteren
In samenwerking met het koor Vocalise (Ede) en solozangeres Emmalieke Korving werd de versie van ‘Shadowland’ een heuse beleving tijdens het Wereld Muziek Concours 2009.
Tijdens het jubileumjaar in 2007, lieten ze tijdens meerdere concerten horen dat het publiek vermaakt kan worden met een breed repertoire, dat eventueel aangevuld kan worden met extra muzikanten en solisten.